Casal de Barri Font d’en Fargues

13 de novembre a les 19 h

Tente en el aire

Alejandro Correa, violí; Cèlia Raspall, violí; Marta Sala, violoncel; i Joan Castillo, clavicèmbal.

 

Corelli – Vivaldi

És indubtable la influència que va exercir Arcangelo Corelli durant el segle XVIII; les seves obres van ser les més reeditades abans que Haydn fes la seva aparició en l’escena musical europea. Els models corellians de la sonata a sol, sonata en trio i del concerto grosso, van ser imitats i utilitzats, conscient o inconscientment, per molts compositors, alguns d’ells grans figures de la història de la música.

Menció especial mereix, a l’efecte del programa proposat, la Folía de Vivaldi, òbviament basada en l’homònima de Corelli. De la versió corelliana, Vivaldi pren el tema principal i desenvolupa les seves variacions amb grans similituds en les figuracions virtuosístiques. Sens dubte, aquests treballs de joventut de Vivaldi són fruit d’un estudi profund, però també és innegable l’enorme influència que Corelli va exercir sobre el jove capellà qui va assimilar les possibilitats musicals que se li oferien en l’obra corelliana i que després va desenvolupar donant-los un veritable segell personal.

 

A.Corelli Sonata à tre, Op. 3 n. 2.
A.Vivaldi Sonata da camera a tre, Op. 1 n. 1.
A.Corelli Sonata à tre, Op. 3 n. 6.
A.Vivaldi Sonata seconda, Op. 2.
A.Corelli Ciaccona, Op. 2 n. 12.
A.Vivaldi Folia, Op. 1 n. 12.

 

Entrada gratuïta.

Aforament limitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s