Xerrada: Els primers compassos de les bandes sonores amb Albert Beorlegui

Darrerament hem assistit a una progressiva incorporació a les sales de concerts de repertoris integrats per bandes sonores, una música ignorada fins fa pocs anys o, fins i tot, menyspreada per crítics i sovint, també, pels seus propis autors. 

La música de les pel·lícules, allò que anomenem “Bandes Sonores Originals”, no neix amb el cinema sonor, com es podria pensar, sinó molt abans. Però no serà fins als anys 30 que sorgirà un grup de compositors, la majoria dels quals europeus, que crearan un so inconfusible que barreja la sofisticació del cinema de l’època amb la grandesa, l’èpica, el drama o la comèdia.

Alguns d’aquests “pares” de les bandes sonores seran Max Steiner, Erich Wolfgang Korngold, Alfred Newman, Dimitri Tiomkin o Franz Waxman. Ells exerciran una influència que ha arribat fins als nostres dies i que serà la màxima responsable de la grandesa de la música, com en general, de l’art: que provoqui emoció.

Aquesta conferència explica els “primers compassos” d’aquesta música.


Agenda

Biblioteca Horta-Can Mariner

Dilluns, 25 d’octubre, a les 19.00 h

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s