Què fem

Què és clàssica Horta-Guinardó?

Clàssica Horta-Guinardó és un cicle de música clàssica organitzat pel Districte d’Horta-Guinardó de l’Ajuntament de Barcelona. Any rere any, oferim una programació de concerts de música clàssica i activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.

Missió

La raó de ser de Cicle és la necessitat de fer accessible la música clàssica, trencar els estereotips que de vegades s’hi associen tant a través de concerts professionals gratuïts en equipaments de proximitat com a través de l’esperit didàctic de les propostes.

Clàssica a Horta- Guinardó també vol ser una plataforma per a que músics en procés de formació tinguin l’oportunitat d’aquirir experiència interpretant davant del públic. Per a ells/elles s’ha creat la Convocatòria de Noves i Nous Intèrprets.

Finalment, no podríem parlar d’esperit didàctic si no tinguéssim en compte les primeres etapes formatives d’una persona. La programació del cicle també inclou propostes de concerts familiars per a que la canalla pugui tenir un primer contacte lúdic amb la música clàssica.

Història

El Cicle Clàssica a Horta-Guinardó va néixer el 1999 vinculat al cicle “Clàssica + Aprop”. Des de llavors i fins ara, Clàssica a Horta-Guinardó ha passat per diferents transformacions i ha comptat amb diversos tipus de col·laboracions, però sempre amb la voluntat de donar a conèixer la música clàssica a la ciutadania oferint una programació gratuïta de concerts, audicions infantils i activitats de tota mena. Enguany fa més de vint anys que elaborem el programa de música clàssica i esperem seguir amb el cicle molts anys més.

Temàtica

Música i llenguatge audiovisual

Al llarg del temps i fins avui dia, el cinema, la televisió o les plataformes digitals han utilitzat música clàssica com a banda sonora de les seves històries. En aquesta edició descobrirem el lligam entre imatge i so, i com el setè art i d´altres produccions audiovisuals han  servit per a popularitzar algunes obres clàssiques al gran públic.